webbanner
TEFCOLD neemt Horeca Global Solutions over

TEFCOLD neemt Horeca Global Solutions over

Naar Nieuws gaan
23/04/2024

De TEFCOLD Groep heeft het in Barcelona gevestigde Horeca Global Solutions, een dochteronderneming van Eurofred, overgenomen. Horeca Global Solution is marktleider in commerciële koeling en andere horecaproducten op het Iberisch 

"De toevoeging van Horeca Global Solutions aan de TEFCOLD Group zal de groep versterken en ons helpen onze klanten beter, sneller en concurrerender te bedienen", zegt TEFCOLD CEO Jesper Kirkeby Hansen. "We kennen Horeca Global Solutions al vele jaren, het is een geweldig bedrijf met geweldige medewerkers en de overname is een belangrijke stap in onze groeistrategie."


Horeca Global Solutions is gevestigd in Barcelona in Spanje, heeft in totaal 21 werknemers in Spanje en Portugal en levert haar producten vanuit 2 magazijnen in de buurt van Barcelona en 1 op de Canarische Eilanden. Horeca Global Solutions is een dochteronderneming van Eurofred, een marktleider in airconditioning en HVAC met een Europese voetafdruk.


"Na Horeca Global Solutions succesvol te hebben laten groeien tot waar het nu is, zijn we blij om het bedrijf over te dragen aan TEFCOLD om de reis naar de toekomst voort te zetten" zegt Horeca Global Solutions CEO Ferran Baldirà.  "Het is ons duidelijk dat de bedrijfsmodellen in de airconditioningmarkt en de commerciële koelindustrie zo verschillend zijn, dat het beter zal zijn voor Horeca Global Solutions om een nieuwe en meer gespecialiseerde eigenaar te hebben".


Mario Saltor, Managing Direcor van Horeca Global Solution voegt hieraan toe: "Toetreden tot de TEFCOLD Groep is in het voordeel van iedereen. De klanten zullen niet alleen toegang hebben tot de grootste voorraad in Europa voor plug-in koelapparatuur, maar ook tot een aantal geweldige nieuwe producten en een toegewijd digitaal platform dat ons in staat stelt om de verkoop in Spanje en Portugal te laten groeien".


Horeca Global Solutions behoudt hetzelfde management en personeel als vandaag, maar verandert de naam in TEFCOLD en gaat werken vanuit nieuwe kantoren in Barcelona.


De TEFCOLD Groep heeft haar hoofdkantoor in Viborg, Denemarken en heeft 170 werknemers in 10 landen. TEFCOLD verkoopt aan meer dan 6000 klanten. De toeleveringsketen wordt verzorgd vanuit 8 magazijnen in Europa met leveringen van meer dan 170.000 koelers aan ongeveer 100 landen wereldwijd.


"We zijn erg blij om Horeca Global Solution toe te voegen aan onze groep" zegt TEFCOLD Group voorzitter en meerderheidsaandeelhouder de heer Torben L. Christensen. "Overnames vormen een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. Het vinden en kunnen overnemen van de juiste bedrijven is cruciaal voor ons succes".