Over Topcold

Over Topcold

De NV Topcold is opgericht in 1993 onder de naam Mondico NV en in 2016 is de maatschappelijke naam omgevormd naar Topcold.

 

We zijn invoerder en verdeler van professionele koelers en richten ons vooral naar de koeltechnieker en professionele installateur van grootkeukens.    

Jarenlange ervaring

Onze ervaring gaat meerdere decennia terug en het begon eigenlijk allemaal in 1927 met het ontstaan van de firma Albert Gielen.

 

Deze richt nadien de firma Mondial op en richtte zich toe op de verkoop en productie van snij- en weegtoestellen.

 

De firma kent een serieuze bloei maar de oorlog roept een expansie een halt toe. 

Koelkasten, weegtoestellen en snijmachines

Na 1944 worden de activiteiten hervat alsook de productie. 

 

Er wordt gestart met verkoop van koelkasten, letterlijk een kast met ijs, gezien er nog geen koeltechniek was.

 

De productie van weegtoestellen in eigen beheer en snijmachines wordt uitgebreid tot een kleine productiehal met een 15 tal werknemers.

De activiteiten blijven groeien en de familiale traditie wordt verder gezet door de zoon Jos Gielen en diens kinderen, Danny en Marc. Deze laatste richten in 1993 de firma Mondico op, het huidige Topcold.

Momenteel beschikken we over 10.000m² opslagruimte en een permanente voorraad om snelle leveringen te kunnen verzekeren. Onze technische dienst is in eigen beheer met gecertificeerde koeltechniekers.

Meerdere grote afnemers in de drank en horeca sector hebben hun vertrouwen aan ons gegeven en een netwerk professionele verdelers. Deze zowel in België, Nederland, Frankrijk als Luxemburg.

 

Topcold staat klaar voor u

Wij blijven ons vooral richten tot de professionele installateur en gebruiker van kwalitatieve koelmeubelen.  Door onze kennis selecteren we alleen de beste producten in ons gamma dewelke we aan zeer competitieve prijzen op de markt zetten. We staan met hart en ziel achter onze producten en dit maakt het verschil.

Dat maakt ons tot een gezond, bloeiend en groeiend bedrijf dat gezien de ervaring en familiale traditie zeker uw vertrouwen verdient.

Feiten over de Groep

Meer dan 170 werknemers in 10 landen

Magazijnen in Denemarken, het VK, Frankrijk, België, Spanji en Tsjechië:

58.000 m2 met > 70.000 units op voorraad

Ruim 6.000 klanten in 100 landen

170.000 units verkocht per jaar

Faciliteit voor testen, branding en reserveonderdelen in DK en VK

TEFCOLD Groep

TEFCOLD Groep

TEFCOLD Group bestaat uit TEFCOLD A/S, TEFCOLD (UK), TEFCOLD CZ s.r.o. en TEFCOLD SK s.r.o, TopCold en Mondial Groupe France. 

Ons hoofdkantoor staat in Viborg, Denemarken, waar wij over een magazijn van 17.000m2, een testlaboratorium, een faciliteit voor branding, een centrum voor reserveonderdelen beschikken en waar een van onze showrooms zich bevindt.

De Groep streeft ernaar organisch en via overnames te groeien. Overnames zullen onze leveranciersbasis vergroten en onze logistieke infrastructuur in Europa verbeteren, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Wij willen onze klanten helpen hun omzet te vergroten en hun leven gemakkelijker te maken met nieuwe producten en kansen. 

TEFCOLD (UK) bestrijkt het VK en Noord-Ierland. TEFCOLD CZ en TEFCOLD SK bestrijkt de Tsjechische Republiek en Slovakije. TopCold bestrijkt België en Nederland in samenwerking met TEFCOLD A/S. Mondial Groupe France bestrijkt Frankrijk in samenwerking met TEFCOLD A/S. Daarnaast bestrijkt TEFCOLD A/S de rest van Europa en de landen buiten Europa.